Aardappelkoek
5 van 1 stem

Wat doe je met restjes gekookte aardappelen, lekkere koekjes in de oven maken natuurlijk. Weggooien is zonde en slecht voor het milieu. Gekookte of gestampte aardappelen zijn al eeuwenlang een hoofdbestandsdeel van de Hollandse maaltijd. Tegenwoordig weten we dat er veel meer mogelijk is met deze energierijke knollen. De aardappelkoekjes uit de oven zijn minder vet en smaken verrukkelijk. Lees het recept hieronder.

Ingrediënten

Voor 10 koeken

  • 500 gr panklare gekookte aardappelen
  • 1 el kokosolie
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el kikkererwtenmeel
  • Gedroogde rozemarijn en tijm
  • Zout en peper

Instructies

  • Stamp de gekookte aardappelen, voeg zachte kokosolie of boter toe en meng ze met het lijnzaad, de helft van het kikkererwtenmeel, de rozemarijn, de tijm, het zout en de peper.
  • Bestuif de rest van het kikkererwtenmeel op een plank. Maak daarop een rol van de aardappelmassa, wikkel deze in vershoudfolie en leg het 4-5 uur in de koelkast.
    Aardappelrol
  • Haal de rol uit de koelkast en verwarm de oven op 220 graden. Snijd uit de koude aardappelrol plakken van ongeveer anderhalve centimeter.
  • Bestrijk de koeken met (kokos)olie, leg ze op bakpapier in de oven en bak ze op 220 °C. Keer de koeken na 10 minuten om en bak ze daarna nog 10 minuten. Smul en serveer ze met een snacksaus of chutney.

2 Thoughts to “Aardappelkoekjes”

  1. Wouter


    Prima gerecht en erg lekker! Als ik restjes over houd van aardappelen, dan kan ik met dit recept uit te voeten. Het is vetarm en als je de instructies goed volgt, dan komen de aardappelkoekjes knapperig uit de oven.

    1. Sangeeta

      Hallo Wouter,
      Dank je wel voor je positieve reactie. Behalve vetarm zijn die koekjes ook vegan en glutenvrij.
      Groet, Sangeeta

Leave a Comment