
Lekker koken met aardappelen
Is aardappel een groente? Botanisch gezien ‘ja’ omdat die net als andere wortelgroenten groeit.
In Nederland eten we dit knolgewas als hoofdgerecht in plaats van rijst of Aziatisch brood. Al eeuwenlang is aardappel een belangrijk onderdeel van de dagelijkse Nederlandse maaltijd. Een goede bron van koolhydraten, energierijk, voedzaam en goedkoop zijn de voornaamste redenen.
Deze knollen konden ze ook gemakkelijk bewaren toen er geen koelkasten waren. Hoe populair aardappelen in Nederland zijn geweest, is ook te zien op de meesterproof compositie “De aardappeleters” die Vincent van Gogh schilderde.
Onze voorouders aten aardappelen gekookt of gepureerd met groente, jus en een stukje vlees erbij. In veel andere landen maken ze er een curry of andere lekkere aardappelgerechten van. Zo smaken die knollen lekkerder en je hebt geen aparte jus voor nodig.
Naast gewone aardappel is er ook een bèta-caroteenrijke zoete aardappel. Betacaroteen is een plantaardige pigmentstof wat in ons lichaam omgezet wordt in pro-vitamine A. Het beschermt ons tegen schadelijke stoffen en maakt ons mooier en gezonder. Kook veelzijdig met die bèta-caroteenbom en geef je lichaam en huid allerbeste.
Eet veelzijdig, kook lekker met aardappelen
en prikkel al je zintuigen

Hollandse vega maaltijd

Zoete aardappelsalade

Snijbonen stamppot

3 lekkere aardappelgerechten

Aloo palak

Nederlandse vegan maaltijd

Oranje stamppot

No-egg frittata
