Aardappelgerechten

Lekker koken met aardappelen

Is aardappel een groente? Botanisch gezien ‘ja’ omdat die net als andere wortelgroenten groeit. 

In Nederland eten we dit knolgewas als hoofdgerecht in plaats van rijst of Aziatisch brood. Al eeuwenlang is aardappel een belangrijk onderdeel van de dagelijkse Nederlandse maaltijd. Een goede bron van koolhydraten, energierijk, voedzaam en goedkoop zijn de voornaamste redenen.

Deze knollen konden ze ook gemakkelijk bewaren toen er geen koelkasten waren. Hoe populair aardappelen in Nederland zijn geweest, is ook te zien op de meesterproof compositie “De aardappeleters” die Vincent van Gogh schilderde. 

Onze voorouders aten aardappelen gekookt of gepureerd met groente, jus en een stukje vlees erbij. In veel andere landen maken ze er een curry of andere lekkere aardappelgerechten van. Zo smaken die knollen lekkerder en je hebt geen aparte jus voor nodig.

Naast gewone aardappel is er ook een bèta-caroteenrijke zoete aardappel. Betacaroteen is een plantaardige pigmentstof wat in ons lichaam omgezet wordt in pro-vitamine A. Het beschermt ons tegen schadelijke stoffen en maakt ons mooier en gezonder. Kook veelzijdig met die bèta-caroteenbom en geef je lichaam en huid allerbeste.

Eet veelzijdig, kook lekker met aardappelen
en prikkel al je zintuigen

Hollandse vega maaltijd

Hollandse vega maaltijd

Zin om voedzaam, duurzaam en gezond te genieten? Duik de Nederlandse keuken in en kook ...
Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Wil je op een simpele manier af van de vakantiekilo’s? Skip sowieso geen complexe koolhydraten ...
Snijbonen stamppot

Snijbonen stamppot

Haal de leuke lente in huis! De natuur wordt wakker en plantjes laten hun prachtige ...
3 lekkere aardappelgerechten

3 lekkere aardappelgerechten

Aardappelen zijn energierijke knollen en je kunt er lekkere gerechten van maken. Botanisch gezien zijn ...
Aloo palak

Aloo palak

Volhouden met een gezonde eetgewoonte doe je zo! Breng allereerst variatie in je maaltijd. Kook ...
Nederlandse vegan maaltijd

Nederlandse vegan maaltijd

Duurzaamheid en eenvoud zijn de belangrijkste woorden in de typische Nederlandse keuken. Van eigen bodem ...
Oranje stamppot

Oranje stamppot

Creëer zonnestralen en barst van de lente-energie! Bij lente denk je aan genieten van een ...
No-egg frittata

No-egg frittata

Fantaseer jezelf in fantastische Rome of Madrid en proef het verschil! Hier heb ik over ...
Aardappelpuree

Aardappelpuree

Kom van de winterse somberheid af, kijk naar het sierlijke lentebloemetje buiten en creëer het ...