
Lekkere aardappelgerechten
Is aardappel een groente? Botanisch gezien ‘ja’ omdat die net als andere wortelgroenten groeit. In Nederland eten ze dit knolgewas als hoofdgerecht in plaats van rijst- en graanschotel of Aziatische brood. Al eeuwenlang zijn deze zetmeelrijke knollen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse Nederlandse maaltijd. Hoe populair aardappelen in Nederland waren, is ook te zien op de meesterproof compositie “De aardappeleters” die Vincent van Gogh schilderde.
Onze voorouders aten aardappelen gekookt of gepureerd met groente, jus en een stukje vlees erbij. Ze aten vaak aardappelen ook omdat deze koolhydraatrijke knollen rijk aan hoge voedingswaarde zijn. Daarnaast zijn die knollen goedkoop en gemakkelijk te conserveren buiten de koelkast. In veel andere landen maken ze een curry of andere lekkere aardappelgerechten. Zo smaken die knollen lekkerder en je hebt geen aparte jus voor nodig.
Naast gewone aardappel is er ook een bèta-caroteenrijke zoete aardappel. Betacaroteen is een plantaardige pigmentstof wat in ons lichaam omgezet wordt in pro-vitamine A. Het beschermt je tegen schadelijke stoffen en maakt je mooier en gezonder. Bereid verrukkelijke aardappelgerechten met die bèta-caroteen bom, word gezonder en mooier. Neem een kijkje in de Veelzijdig Vega keuken en boost jouw lichaam op een simpele manier.
Eet elke dag gezond en veelzijdig, maak lekkere aardappelgerechten en proef het verschil

Oranje stamppot
Lees verder

No-egg frittata
Lees verder

Aardappelpuree
Lees verder

Groente steak tartaar
Lees verder

Patatas bravas
Lees verder

Gele bietenstamppot
Lees verder

Stoofschotel
Lees verder

Aardappel-snijbonen taart
Lees verder

Aardappel roti
Lees verder