Aardappelgerechten

Lekkere aardappelgerechten

Is aardappel een groente? Botanisch gezien ‘ja’ omdat die net als andere wortelgroenten groeit. In Nederland eten ze dit knolgewas als hoofdgerecht in plaats van rijst- en graanschotel of Aziatische brood. Al eeuwenlang zijn deze zetmeelrijke knollen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse Nederlandse maaltijd. Hoe populair aardappelen in Nederland waren, is ook te zien op de meesterproof compositie “De aardappeleters” die Vincent van Gogh schilderde.

Onze voorouders aten aardappelen gekookt of gepureerd met groente, jus en een stukje vlees erbij. Ze aten vaak aardappelen ook omdat deze koolhydraatrijke knollen rijk aan hoge voedingswaarde zijn. Daarnaast zijn die knollen goedkoop en gemakkelijk te conserveren buiten de koelkast. In veel andere landen maken ze een curry of andere lekkere aardappelgerechten. Zo smaken die knollen lekkerder en je hebt geen aparte jus voor nodig.

Naast gewone aardappel is er ook een bèta-caroteenrijke zoete aardappel. Betacaroteen is een plantaardige pigmentstof wat in ons lichaam omgezet wordt in pro-vitamine A. Het beschermt je tegen schadelijke stoffen en maakt je mooier en gezonder. Bereid verrukkelijke aardappelgerechten met die bèta-caroteen bom, word gezonder en mooier. Neem een kijkje in de Veelzijdig Vega keuken en boost jouw lichaam op een simpele manier.

Eet elke dag gezond en veelzijdig, maak lekkere aardappelgerechten en proef het verschil

Vegan taartjes

Vegan taartjes

Voorkom dierenmishandeling en kies steeds vaker voor vegan. Niet alleen vlees maar eier- en zuivelindustrie ...
Lees verder
Moussaka

Moussaka

Is genieten in Griekenland dit jaar geen optie? Haal dan het verrukkelijke vakantiegevoel in eigen ...
Lees verder
Aardappelschotel

Potato pea’s masala

India is het land van Ayurveda: de wetenschap van een gezonde levensstijl. Deze geneeswijze leert ...
Lees verder
Winterse taart

Winterse taart

Nu er in Nederland vorst is geweest, is het eten van de boerenkool een feest ...
Lees verder
Andijvietaart

Andijvietaart

Seizoensgroenten geven meer smaak aan het eten, ze zijn goed voor ons en ook voor ...
Lees verder
Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Het was in Nederland een feest want Sint is bij ons geweest. Na veel kinderen ...
Lees verder
Aubergine-aardappelschotel

Aubergine-Aardappelschotel

Denk je dat aubergine niet lekker is, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd ...
Lees verder
Bietenstamppot

Bietenstamppot

Na de aangename lentedagen moeten we in Nederland weer bibberen van de kou. Ineens is ...
Lees verder
No-egg tortilla

No-egg tortilla

Trakteer je gasten eens op een verrukkelijke no-egg tortilla uit de oven. Deze Spaanse klassieker ...
Lees verder