Aardappelen anders

Ben jij ook gek op aardappelen en wil je die knollen eens anders eten dan verwerkt in een stamppot of hartige taart? Laat je inspireren door de veelzijdige vegetarische keuken en maak deze aardappelen anders. Dit no-ovengerecht is een inspiratie op het Indiase gerecht ‘dahi aloo’ en je maakt het in een koekenpan. De helende exotische specerijen geven deze koolhydraatrijke schotel een prachtige kleur en verrukkelijke smaak. En hoe krijg je de heerlijke glutenvrije jus?
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr voorgekookte aardappelen
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 el ghee of olie
- ½ tl knoflookpoeder
- 1½ tl kurkumapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Koriander of andere groene kruiden als garnering
Instructies
- Verwarm de ghee of olie, voeg het knoflookpoeder en kurkuma toe. Schep de gekookte aardappelen erdoor en roerbak ze een paar minuten.
- Giet er 1 kopje warm water over en laat de aardappelen stoven.
- Klop de yoghurt en meng deze met resterende kruiden en het zout.
- Giet de gekruide yoghurt over de kokende aardappelen en je hebt aardappelen anders.
- Verwarm de schotel goed, garneer deze met groene kruiden en serveer de aardappelen anders met groente of salade en een vega burger.