Aardappel-snijbonen taart

Aardappel-snijbonen taart

Tover samen met je kind een eetbaar kunstwerk op tafel, daarvoor heb slechts 4 hoofdingrediënten nodig. En het resultaat zal er prachtig uitzien zoals je op de afbeelding ziet. Dus duik de keuken in en bak samen een feestelijke aardappel-snijbonen taart. Geen zin in snijbonen, kies dan een andere soortgelijke groente die je lekker vindt.
Geniet van jullie bakkunsten nu kan het nog want de schoolvakantie in Midden-Nederland is bijna voorbij. Bak en versier samen de gezonde taart, prikkel alle zintuigen en geef jullie lichaam een boost.
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 gram gekookte en geschilde aardappelen
  • 600 gram snijbonen
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 (flax) eieren
  • Zout, peper en mini tomaten voor versiering

Instructies

  • Verwijder de uiteinden van snijbonen, was en stoom of kook de hele bonen volgens een vitaminebehoud kooktechniek.
  • Bewaar 2-3 bonen heel voor de versiering en snijd de rest fijn.
  • Stamp de gekookte aardappelen.
  • Rasp de mozzarella en klop de eieren of gebruik flax eieren. Als je vegan bent weet je wat een flax ei is.
  • Doe de snijbonen en aardappelen in aparte ruime mengkommen.
  • Verwarm de oven op 200 graden celsius.
  • Doe de helft van het eiermengsel en mozzarella in een schaal en de helft in andere schaal.
  • Breng ze op smaak met zout en peper en meng alles goed.
  • Verdeel in een ingevette schaal eerst het bonenmengsel dan aardappelmengsel.
  • Versier de taart zoals op de afbeelding of gebruik je creativiteit.
  • Bak de taart ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven.
  • Laat het iets afkoelen, snijd, verdeel en eet lekker.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt