Aardappel-snijbonen taart

Tover samen met je kind een eetbaar kunstwerk op tafel, daarvoor heb slechts 4 hoofdingrediënten nodig. En het resultaat zal er prachtig uitzien zoals je op de afbeelding ziet. Dus duik de keuken in en bak samen een feestelijke aardappel-snijbonen taart. Geen zin in snijbonen, kies dan een andere soortgelijke groente die je lekker vindt. Geniet van jullie bakkunsten nu kan het nog want de schoolvakantie in Midden-Nederland is bijna voorbij. Bak en versier samen de gezonde taart, prikkel alle zintuigen en geef jullie lichaam een boost.
Porties 4
Ingrediënten
- 600 gram gekookte en geschilde aardappelen
- 600 gram snijbonen
- 2 bollen mozzarella
- 3 (flax) eieren
- Zout, peper en mini tomaten voor versiering
Instructies
- Verwijder de uiteinden van snijbonen, was en stoom of kook de hele bonen volgens een vitaminebehoud kooktechniek.
- Bewaar 2-3 bonen heel voor de versiering en snijd de rest fijn.
- Stamp de gekookte aardappelen.
- Rasp de mozzarella en klop de eieren of gebruik flax eieren. Als je vegan bent weet je wat een flax ei is.
- Doe de snijbonen en aardappelen in aparte ruime mengkommen.
- Verwarm de oven op 200 graden celsius.
- Doe de helft van het eiermengsel en mozzarella in een schaal en de helft in andere schaal.
- Breng ze op smaak met zout en peper en meng alles goed.
- Verdeel in een ingevette schaal eerst het bonenmengsel dan aardappelmengsel.
- Versier de taart zoals op de afbeelding of gebruik je creativiteit.
- Bak de taart ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven.
- Laat het iets afkoelen, snijd, verdeel en eet lekker.