5 tapas voor 5 december

5 tapas voor 5 december

De stoomboot met lekkers kwam uit het tapasland Spanje.  

En Sinterklaas viert zijn verjaardag in het rijk van Oranje.  

Hij strooit, trakteert, verbindt, zwaait en deelt pakjes uit.

En in de avonds is het tijd voor tapas van groente & fruit.

Wat zijn tapas?

Dat zijn Spaanse heerlijke hapjes om samen gezellig te genieten. Tapas komt van het Spaanse woord ‘tapa’, wat deksel betekent. En de oorsprong daarvan ligt in Andalusië, waar sherry wordt gemaakt en ze bedekten het drankje met een stuk brood. Het was bedoeld om vliegen tegen te houden in de zoete sherry en later is tapas een Spaanse eetstijl geworden.

Stoomboot uit Spanje

De stoomboot met Sinterklaas komt uit Spanje daarom zijn de hapjes uit dit tapasland onmisbaar op 5 december. Daarmee creëer je Spaanse sferen tussen de gedichten, surprises en spelletjes door. Deze verschillende soorten kleurrijke snacks zien er ook leuk uit en die maken het feestje compleet.

Wil jij jouw pakjesavond feestelijk maken met 5 tapas voor 5 december? Hier onder vind je de links naar simpele recepten.

Spaanse tortilla

Een van de vullende tapas uit het tapasland is tortilla Española gemaakt van aardappelen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om deze snack in een koekenpan te maken en het kost veel tijd. Gezien de drukke decembermaand heb ik voor jou een simpele recept van Spaanse tortilla uit de oven.    

Olijventapenade

Eet je liever koude snacks, boost dan jouw gezondheid met heerlijkheden op basis van gezonde vetzuren. Maak een snelle olijventapenade en eet lekker met een cracker of stokbrood. In het oorspronkelijke tapasland is dit een onmisbaar aperitiefhapje.

Gevulde champignons

Wil je verschillende tapasschalen op tafel zetten om er een heerlijk avondje van te maken? Vergeet dan niet de slankmakende vegetarische en verrukkelijke gevulde champignons. Deze Spaanse klassieker is een perfecte aanvulling op het heerlijke avondje.

Oranje Hollands hapje

Word je blij van oogverblindende oranje kleur en mis je geen voetbalwedstrijd van onze helden? Creëer een feestelijke omgeving met gezonde oranje tapas. En dat is nu helemaal toepasselijk is want de voetballers van Oranje hebben weer gewonnen.

Mangosalsa

Geef jouw pakjesavond magische sferen en maak in een handomdraai mmm mangosalsa met 3 ingrediënten. En die kun je eten met brood, chips of crackers wat je ook lekker vindt. Denk niet dat salsa Mexicaans is, het is ook een Spaans woord voor saus die vele varianten kent.

Laat je inspireren door hulpvaardige Sint & Piet en tover samen met kids deze 5 tapas voor 5 december. Maak er een gezonde feestavond van en vergeet niet te genieten in de schitterende Spaanse sferen. 5 tapas voor 5 december

Fijne Sinterklaasavond!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt