4 bijzondere blogjaren

4 bijzondere blogjaren

“Tijd heeft vleugels en geen teugels”. De teugels moet je zelf in handen houden om jouw tijd op een nuttige en leuke manier te besteden. Dan komt er een dag om met volle teugen te genieten en dat deed ik afgelopen woensdag. Het was feest op 22 februari 2023 want Veelzijdig Vega bestond precies 4 jaar.

Mijn passie veranderde in een prachtig public platform en ik ervaarde 4 bijzondere blogjaren. Veel dank voor jullie veelzijdige bezoekjes en reacties! In die vier jaren publiceerde ik 415 artikelen die 1.330.552 keer zijn bekeken. En de meest gelezen blogs waren quiche zonder ei en ‘hoe overleef ik zonder vlees‘. Superleuk om te zien hoe bewust jullie zijn. 

Behalve bijzonder werden die jaren ook veelzijdiger en gezonder. Wil je weten hoe ik het voor elkaar kreeg? Lees verder en blijf geïnspireerd.

Efficiënter werken

Bloggen is mijn leuke hobby en natuurlijk gaat die niet ten koste van mijn gezin. Ons huis ziet er altijd netjes uit en we maken vaak tijd voor lekkere chai en uitstapjes. Moederschap is niet altijd even gemakkelijk en in een gezin is altijd genoeg te doen. Daarnaast de website met meer dan 400 blogs in je eentje draaiend houden kan alleen door vaste gewoontes eigen te maken. En dat is efficiënter werken.

 • Elke dag maak ik een planning en urgente taakje doe ik als eerste in de ochtend wanneer ik fris en fruitig ben.
 • Veel meldingen van mijn mobiel zet ik uit en ik gebruik de handige gsm zoveel mogelijk voor belangrijkste dingen.
 • Al mijn blog-ideeën, zet ik eerst op papier, door minder te beeldschermen blijven mijn ogen gezonder.
 • Ik probeer meerdere gerechten op één dag te bereiden en te fotograferen.
 • Ene keer bewerk ik meerdere foto’s en de andere keer schrijf ik teksten.
 • Veel typewerkjes doe ik tegelijk en snel want ik kan blindtypen met 10 vingers.
 • Om mijzelf op te laden neem ik genoeg pauzes en elke week houd ik laptopvrije dagen.

In goede balans blijven

Een goede balans tussen lichaam en geest is nodig om goed in je vel te zitten. Wat je doet, kan jou gezonder of zieker maken. Zit je bijvoorbeeld tot ‘s avonds laat tv te kijken met een zakje chips dan is het logisch dat je niet goed kan slapen. En de volgende dag ben je moe, gestrest en ziekjes. Ik laat het niet zo ver komen door mijn lichaam op simpele manieren in balans te houden.

 • alle schermen minstens één uur voor de bedtijd uit te zetten;
 • rust te creëren / op vaste tijden te slapen en opstaan;
 • elke dag genoeg te bewegen in buitenlucht want natuur inspireert;
 • genieten van mijn kookkunsten tijdens muziek luisteren;
 • veelzijdiger te eten en meer uit de vitaminebommen te halen;
 • het lichaam en geest in balans te houden met yoga en meditatie.

Kijken naar het positieve

Tegenslag, verdriet en teleurstellingen horen bij het leven. Steeds maar piekeren, in de negatieve situatie blijven hangen en naar de minpunten kijken levert niets op. Die negatieve gevoelen maken ons alleen maar ongezond. Met zulke negatieve gedachten kon ik niet blijven schrijven en 4 bijzondere blogjaren beleven. Daarom focus ik op het positieve en blijf bloggen door het volgende toe te passen.

 • te kijken naar wat goed gaat en blijf optimistisch hoe moeilijk het ook is; 
 • de groei en bloei van de schitterende natuur elke dag te bewonderen;
 • te kijken naar mijn mooie website in plaats van piekeren om kleine dingen;
 • mijzelf op te vrolijken door mijn krachtige en creatieve teksten te lezen;Bijzondere blogjaren
 • ontzettend dankbaar te zijn op jouw likes en Instagram reacties;
 • trots te zijn op mijn <1600 gezonde volgers, waarvan meer dan 600 afgelopen jaar.

Zo kreeg ik het voor elkaar om mijn 4 bijzondere blogjaren veelzijdiger en gezonder te maken. Kort samengevat, niet stressen, kijken naar het positieve, efficiënter werken en in balans blijven. 

Ben je geïnspireerd en krijg je zin in een gezonde samenwerking? Neem contact op met mij.

4 gedachten over “4 bijzondere blogjaren

 1. Gefeliciteerd met 4 jaar Veelzijdig Vega. Eerst was het experimenteren maar inmiddels is Veelzijdig Vega een volwassen website met vele lekkere en gevarieerde recepten, inspiratie blogs en mooie foto’s. Prima en gevarieerde recepten uit alle windstreken. Ga zo door en hou de teugels in handen voor nog meer succesvolle jaren.

  1. Bedankt voor jouw positieve reactie op 4 bijzondere blogjaren, Pieterjan. Fijn om te lezen dat jij Veelzijdig Vega een leuke website vindt. Eet veelzijdig en blijf gezond.

 2. Van harte gefeliciteerd met 4 bijzondere blogjaren! En bedankt voor ons blijven inspireren. Wij wensen je nog vele gezondere en bijzondere blogjaren.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt