3x maaltijdsalade

3x maaltijdsalade

Vol energie genieten van de zalige zomer en geen extra pondjes aankomen? Zou jij dat ook graag willen? En lukt het wel met al die verleidelijke zomersnacks? Natuurlijk wil je kiezen voor gemak en niet lang in de warme keuken staan. Eten bestellen en voorverpakte maaltijdsalade of pizza binnenwerken lijkt dan de beste optie.

Hoe blijf je fit met sterk bewerkt eten wat meer energie wegneemt dan geeft? Denk aan Oost, West, thuis best en zelfgemaakt veelzijdig vega opperbest. Eet gevarieerd en kook die vitaminebommen op een gezonde manier. En dat alles is veel simpeler dan het lijkt. Kijk eens naar de onderstaande recepten van 3x maaltijdsalade.

RijstsaladeRijstsalade

De zomer is een prachtige periode om in de buitenlucht te genieten van een verfrissende salade. Soms heb je geen trek in warm eten of jij wilt niet lang in de warme keuken staan. Een kleurrijke salade gaat er altijd in en wat fijn als het een complete maaltijd mag zijn.

Met alle macro- en macronutriënten( koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vitamines, mineralen) is het een volledige maaltijd. Geniet van de zomerse kleuren en blijf aardig voor moeder aarde terwijl je dieren laat in hun waarde.

Ingrediënten

  • 300 gr basmatirijst
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 150 gr mais
  • 1 rode paprika
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr olijven
  • 2 el gesneden muntblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper

Instructies

  1. Kook de rijst in de rijstkoker of volgens dit simpele recept. Laat de diepvries doperwten ontdooien. (in de magnetron).
  2. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine reepjes. Doe de doperwten, paprikareepjes, de noten en mais in gekookte, warme rijst. Meng alles door elkaar en laat de rijst afkoelen.
  3. Doe de olie, het citroensap, het zout, de peper en muntblaadjes in ruime saladeschaal. Meng de rijstmelange & olijven erdoorheen en de kleurrijke lekkere rijstsalade is klaar. Laat dit zomerse gerecht smaken op eigen terras of in de tuin.

Thaise noedelsaladeThaise noedelsalade

Aan goddelijke geuren van verse kruiden en geroosterde pinda’s ontkom je niet in Thailand. Over de eetkraampjes met liefde gemaakte streetfood struikel je er bijna. In elke straat van Bangkok koop je wereldberoemde noedels met knapperig gewokte groenten.

Wat heerlijk en een gezondere versie daarvan maak je zelf met dit simpele recept. Ervaar de culinaire ontdekkingsreis in eigen keuken.

Pasta-pestosaladePasta pestosalade

Proef Italiaanse zomer op bord met de pasta-pestosalade. Dat kan zelfs als je restjes gekookte pasta over hebt en teveel pesto saus hebt gemaakt? Zo verspil je geen eten, het is dus milieuvriendelijk en je geniet lekker van een wereldse specialiteit.

Denk je nu dat met die kliekjes ook een warme Italiaanse schotel op tafel kan? Dan voeg je pesto saus op laatst toe want die verse groene saus verliest smaak en voedingsstoffen door verhitting.

Ingrediënten

  • 400 gr gekookte volkorenpasta
  • 100 gr Rucola sla
  • 3-4 el hazelnoten
  • 3-4 el geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 4 el olijfolie
  • 3-4 el citroensap

Instructies

  1. Maak eerst rucola pesto of een traditionele pestosaus.
  2. Verdubbel het pesto recept en maak de salade verfrissend.
  3. Schep de gekookte en afgekoelde pasta in een saladeschaal.
  4. Meng de pesto saus door afgekoelde droge pasta, eet smakelijk en vier de zomer op z’n Italiaans.

3x maaltijdsalade

Dit zijn de simpele voorbeelden van 3x maaltijdsalade anders. Met eigen creativiteit kun je op deze manier nog meer lekkere maaltijdsalades maken. Heb je meer inspiratie nodig, lees dan deze saladerecepten.

Profiteer van vitamines/mineralen en geniet gezond van dit schitterende seizoen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt