3x lente op je bord

3x lente op je bord

Wat fijn ūüĆě aan de winterse somberheid komt een eind. Het zonnetje laat zich vaker zien en de natuur maakt een kleurrijk begin. Kijk eens naar de dankbare bloeiers die ieder jaar vanzelf terugkomen. De prachtige voorjaarbloeiers ūü™ĽūüĆ∑schieten uit de grond. Ze bloeien ook onder de kale bomen en de komst van de leuke lente aankondigen.

De krokussen, narcissen, hyacinten enzovoort hebben zin in een kleurrijk begin. Laten we meedoen en genieten van de pracht buiten en binnen. Haal ze in huis met 3x lente op je bord en wees vooral trots op eigen creativiteit. Lees hoe simpel het is om de paarse, oranje en gele bloemen op tafel toveren.

Paarse pilav

Paarse pilavHeb jij de prachtige paarse krokussen op velden al gezien? Die bloemen in de ontspannende kleur zijn een aankondiging van de aangename lente. Haal ze in huis, bewonder en geniet van het kleurrijke voorjaar.

Laat jouw lichaam en geest op een natuurlijke manier ontspannen. Tover de prachtige groente in een Perzisch of Aziatisch gerecht: pilav. Weet jij al welke groente ik bedoel? Lees verder, gebruik je creativiteit, ontspan en eet lekker.

Ingredi√ęnten

 • 250¬†gr¬†basmatirijst
 • 450¬†gr¬†paarse/rode kool
 • 2¬†el rode wijnazijn
 • 1-2¬†laurierblaadjes
 • 1¬†kaneelstokje
 • 5-6¬†kruidnagels
 • 2-3¬†el olie
 • Zout/peper naar smaak
 • 400¬†ml¬†water

Instructies

 1. Was de rijst totdat het spoelwater helder is en week ze in 400 ml water.
 2. Fruit het kaneelstokje, de kruidnagels en laurierblaadjes op laag vuur.
 3. Voeg fijngesneden paarse/rodekool en de rijst met het inweekwater toe.
 4. Breng het aan de kook, voeg zout toe en zet het vuur laag zodra het borrelt.
 5. Roer de inhoud af en toe en laat het geheel in gesloten pan op laag vuur gaar worden. Afhankelijk van soort rijst duurt het 15-25 minuten.
 6. Breng de paarse pilav op smaak met peper en serveer deze met yoghurt en salade.
 7. Maak met eigen creativiteit een krokus van paarse pilav en blaadjes van groene kruiden. Verwelkom het lenteseizoen!

Oranje stamppot

Oranje stamppotCre√ęer zonnestralen en barst van de lente-energie! Bij lente denk je aan genieten van een lichte maaltijd¬†in de buitenlucht en ondertussen prachtige narcissen bewonderen. Dan mogen de weersomstandigheden het terras genieten wel toelaten. Is het koud en somber? Bedenk dan een leuke manier om jezelf op te vrolijken. Wat denk je van een bloemige oranje stamppot op je bord?

Oogverblindende oranje maakt inderdaad blij. Deze melange van energierijke rood en zonnige geel stimuleert het geluksgevoel. De groenten/fruit in deze kleur zijn een rijke bron van bèta caroteen wat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. En jij hebt het nodig om van binnenuit te stralen. Lees het recept hier, geniet en maak een stralende begin van het voorjaar. 

AardappelpureeZonnige aardappelpuree

Kom van de winterse somberheid af, kijk naar het sierlijke lentebloemetje buiten en cre√ęer het op jouw bord. Die prachtige Narcis maak je bijvoorbeeld van simpele aardappelpuree en jouw maaltje krijgt meteen een feestelijk tintje. En dat is mooi meegenomen want het lentefeest Pasen komt eraan.

Pasen is het voorjaarsfeest van een nieuw begin zoals de zonnige narcis. Ieder jaar komt het spontaan uit een kleine bloembol, kleurt vele velden en geeft een vrolijk gevoel. Geniet van die lentepracht en maak een nieuw begin van dit schitterende seizoen. Cre√ęer die bloem van de zonnige aardappelpuree op je bord.

Ingredi√ęnten

 • 1¬†kg¬†aardappelen
 • 1¬†tl kurkumapoeder
 • Zout en peper naar smaak
 • 25¬†gr¬†roomboter
 • +/- 100 ml (vegan)room
 • 1¬†el mosterd(saus)
 • Lenteui + peterselie voor garnering

Instructies

 1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukjes van 2-3 cm en spoel de stukjes.
 2. Breng ze met een kopje heet water op laag vuur aan de kook. Voeg het zout & kurkuma toe en zet de deksel op de pan.
 3. Zijn de aardappelen gaar? Giet de room erover en pureer ze met een pureestamper. Breng op smaak met roomboter, mosterd(saus) en peper.
 4. Knip een bloem op bakpapier en schep de puree erover, maak met een lepel de vorm van een narcis bloem.
 5. Maak de puree bloem af met blaadjes en steel van groene lente-ui en peterselie gras eronder.
 6. Vier het nieuw begin van het lenteseizoen.

3x lente op je bordWees de natuur dankbaar voor al dat moois en geniet ervan. Laten we een bloeiend begin van het nieuwe seizoen maken met 3x lente op je bord. En een betere wereld cre√ęren door te eten met de seizoenen.

Vier de leuke lente!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt