3x lekkers voor mam

De maand mei is begonnen, dat betekent bijna Moederdag. Hoe maak je op een makkelijke manier de 2e zondag van deze maand speciaal? Toch wel met iets origineels, verrukkelijks en gezonds want:
Iedere dag van het jaar staat jouw moederlief voor jou klaar
Wat kun je doen op Moederdag behalve het geven van een zoen
Iets maken wat goed is voor haar gezondheid en schoonheid
Geen worstenbroodje of boterham en kies uit 3x lekkers voor mam
Lekkere snoep voor mam
Wat heeft je mama het toch altijd zo zwaar, het is echt waar
Werken, huishouden en als juf optreden doet ze steeds maar
Hoe ga je op de 2e zondag van mei haar in het zonnetje zetten
Maak smakelijke snoep voor mam en bestel geen pakketten
Lees stap voor stap hoe makkelijk het is om liefde te verspreiden zonder dieren te laten lijden. Creëer tegelijkertijd gezonde sferen in de mooie liefdeskleur.
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien/frambozen
- 3-4 el suiker
- 1 el citroensap (optioneel)
- 2½ tl agar-agar
- Kokosrasp voor coating (optioneel)
Instructies
- Was de aardbeien/frambozen, bewaar een paar en meng resterende met suiker en wat citroensap. (Als je dit binnen een paar dagen eet, is citroensap toevoegen niet nodig).
- Laat het vruchtenmengsel 10 minuten rusten, pureer dan de inhoud met een staafmixer.
- Meng de agar agar erdoor en kook de inhoud 2-3 minuten al roerend.
- Spoel een hartvormige schaal met koud water en leg een paar plakken aardbeien erin.
- Giet de warme vruchtenpuree over de plakjes aardbeien en laat de inhoud afkoelen.
- Dek de schaal af met zilverfolie en leg het een nachtje in de koelkast.
- Maak je kunstwerk voorzichtig los met een mes, keer om en bewonder het resultaat.
- Snijd stukjes van deze vegan lekkere snoep, haal ze door kokosrasp en snoep smakelijk met mam.
_______________________________________________________________________________________________________________
Cool cocktail
Meer dan 2-3 ingrediënten heb je niet nodig om deze cool cocktail voor je mama te maken. En met goede voorbereiding ben je op de Moederdag gauw klaar om samen te proosten. Hier is stapsgewijs het simpele recept:
Zonder moeder was jij niet op deze aarde.
Liefde voor haar is daarom van unieke waarde.
Proost op liefste mam met iets lekkers uit Amsterdam.
_________________________________________________________________________________________________________________
No-bake cheese cake
Wil je jouw lieve mam laten zien hoeveel zij voor jou betekent? Verras haar met een verrukkelijke en oogverblindende no-bake cheese cake. Puur vegetarisch, zonder gelatine en het kan zuiverder en veganistisch met zuivelvervangers. Het pure wondermiddel agar-agar is de gelatine-vervanger in dit recept.
In de meeste cheese cake zit gelatine wat met de slachtafval van dieren gemaakt wordt. Het is een verborgen boosdoener om de producten mooier en glanzend te maken. Blijf diervriendelijk en laat jouw pure liefde op een betere manier blijken. Lees de duidelijke instructies en feest samen.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 4 volkoren biscuits (Verkade San Francisco)
- 2 el gesmolten ghee of boter
Voor witte cake vulling
- 200 ml melk
- 2-3 el suiker
- ½ tl agar agar
- 125 gr mascarpone
Voor rode cake vulling
- 200 gr rode diepvries vruchten
- 2-3 el suiker
- 1 el citroensap
- ½ tl agar agar
Instructies
- Bestrijk 2 bakvormen van 10×10 cm met ghee of boter.
- Doe de diepvriesvruchten in een steelpan, meng suiker en citroensap erdoor.
- Laat de vruchten op kamertemperatuur ontdooien.
Zo maak je simpele bodems
- Break de koekjes, stop ze in een broodzak en maak ze fijn met deegroller.
- Meng het koekjespoeder met ghee/boter, verdeel en druk het in de bakvormen.
- Leg ze in de koelkast en ga verder met de vulling.
Instructie voor de witte vulling
- Verwarm de melk, meng agar agar erdoor en kook al roerend 2-3 minuten.
- Zet het vuur uit en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
- Meng de mascarpone erdoor en giet het over de bodem.
- Laat het goed opstijven, neem intussen pauze met een kopje chai.
Instructie voor de rode vulling
- Meng agar agar met de rode vruchten en kook de inhoud al roerend ongeveer 3 minuten op laag vuur. (Hoeft niet dikker te worden, dat gebeurt na het afkoelen).
- Giet het rode vruchten mengsel over de dikke witte vulling. Laat het goed afkoelen, bedek ze met een bord of zilverfolie (niet transparante folie) en laat één nachtje in de koelkast.
- Garneer de no-bake cheese cake met vruchten en geniet samen.
PS: Lijkt het ingewikkeld? Maak dan alleen de rode vulling en meng de mascarpone (roomkaas) erdoor. Dan krijg je een roze cheese cake.
Dit zijn de simpele en gezonde ideetjes voor Moederdag. Welke van deze 3x lekkers voor mam zou je maken? Of kies jij liever voor een dier- en milieuvriendelijke tapas? Verras haar op een originele manier, geniet samen en maak er een fijne Moederdag van!