300 gezonde inspiraties

300 gezonde inspiraties

Allereerst wens ik jou een supergezond nieuwjaar! Ook voor het afgelopen jaar ben ik jou erg dankbaar. Dankzij jouw waardering en positieve reacties is Veelzijdig Vega al weer 300 gezonde inspiraties rijker. En nu op 3 januari 2022 staan precies 300 inspirerende artikelen op dit blog.

De gezonde inspiraties zijn voor iedereen en je hoeft niet per se vegetarisch te zijn om mijn blog te volgen. Hou je van vlees, eet dat gerust erbij en je maakt bijvoorbeeld een kleurrijke curry of een taart met verborgen groente. Eet met de seizoenen, lever een betere bijdrage aan het milieu en boost jouw gezondheid.

Kook jij liever niet zelf dan kun je interessante en inspirerende teksten lezen op dit blog. En hieronder staan de progressies van Veelzijdig Vega ten opzichte van 2020.

100 extra gezonde inspiraties

Na het blog 200 gezonde inspiraties op 5 januari 2021 zijn er maar liefst 100 extra gezonde inspiraties erbij gekomen. Extra gezond, omdat ik als gediplomeerd foodcoach nog meer kennis van de gezonde voeding heb. Nu deel ik recepten met goede voedselcombinaties en immuunsysteem boosters die voor jou en voor de natuur beter zijn.

Naast simpele recepten staan er regelmatig creatieve kooktips op Veelzijdig Vega. Veel van die blogs gaan over de oeroude geneeswijze om het lichaam op een natuurlijke manier in balans te brengen. En de juiste energiebalans maakt je blij en gezond zonder medicijnen te slikken.

Darmvriendelijk eten

Gezonde darmen maken het immuunsysteem sterk en houden ziekten op afstand. Om darm- en spijsverteringsproblemen te voorkomen is het belangrijk om darmvriendelijk te eten. En dat is niet ingewikkeld, wat jouw darmen nodig hebben, zijn vezels en die zitten alleen in plantaardig eten. Kijk voor inspiratie op veelzijdigvega.nl

Kook en eet vezelrijk dan heb je ook geen opgezette buik en slaperig gevoel na het eten. Skip bewerkt eten, eet meer groente- en fruit en vervang witte pasta door volkoren pasta. Je kunt ook op de ontdekkingstocht gaan naar de heilzame wereldberoemde keuken en het lichaam genezen.

Groen, groener en groenst

Groen geneest, groen is goed voor de natuur en daarom zijn Veelzijdig Vega recepten groen, groener en groenst. Vegetarisch is groen, lacto vegetarisch (zonder ei en wel zuivel) is groener en met een vegan eetstijl ben je het groenst bezig. Jij creëert een betere wereld en boost jouw gezondheid op een simpele en goedkope manier.

Is het jou opgevallen dat ik vorig jaar veel vegan recepten met jou deelde? Het waren bijna de helft van alle blogs want vegan is goed voor de natuur en voor ons. Met het groenste dieet hebben wij veel minder kans op hart- en vaatziekten & vele vormen van kanker.

Slank zonder te lijnen

‘Wat er niet aankomt, hoeft ook niet af’, en van lekker eten worden we niet dik. Haal gerust de wereld op je bord en geniet van al dat lekkers zonder pondjes aan te komen. In mijn foodcoach studie heb ik geleerd wat onmisbaar is om gezond en mooi te blijven. En de studie-info pas ik toe in mijn recepten zodat we gezond en slank blijven zonder te lijnen.

Heb jij ook geen zin om ieder jaar weer te beginnen met lijnen? Wil jij elke dag lekker eten en lukt het niet om gezond te combineren en te variëren? Volg dit blog, eet lekker Veelzijdig Vega en blijf slank zonder te lijnen. Lees in het artikel “Waarom Veelzijdig Vega meer hierover. 

Veel geluk en goede gezondheid voor het komend jaar. Specifieke dank aan mijn familie, vrienden en Instagram volgers voor tips, ideeën en complimenten. Bedankt  voor het lezen van 300 gezonde inspiraties. Op naar een gezond, zonnig, groen, groener en groenst 2022!  

4 gedachten over “300 gezonde inspiraties

 1. Gefeliciteerd Veelzijdig Vega met 300 gezonde inspiraties. Echt knap om zoveel recepten en kookinspiraties te bedenken, te maken en te delen.

  Voor iedereen zit er wel wat lekkers bij. Voor vegetariers, veganisten, flexitariers en zelfs voor vleeseters. Je kunt bijvoorbeeld een lekkere soep, groente of salade kiezen om te maken uit de honderden recepten. Je kunt handig filteren door in de menubalk te kiezen voor bijvoorbeeld recepten, wereldkeuken of wat zoek je.

  Mensen zijn steeds meer met hun gezondheid bezig en daar hoort verantwoord en gezond eten bij. De Veelzijdig Vega website biedt veel tips en inspiraties voor een gezonde leefstijl. Doe er je voordeel mee!

  Ga zo door en op naar de 400 gezonde inspiraties.

  1. Dank je wel Pieterjan, Dankzij zulke motiverende reacties krijg ik steeds nieuwe blog ideeën. De naam Veelzijdig Vega betekent niet dat deze website alleen voor vegetariërs is. De gezonde inspiraties zijn inderdaad voor iedereen. En nu onze gezondheid op de 1e plaats staat, is het belangrijk om het weerstand op peil te houden met veelzijdig gezond eten.

   Laat je inspireren…. Heb je suggesties, neem dan contact op met mij.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt