3 effectieve tips tegen hooikoorts

3 effectieve tips tegen hooikoorts

Na regen komt zonneschijn en het heerlijke lentezonnetje is superfijn. De bomen krijgen prachtige bloesem, de natuur ontwaakt, temperaturen stijgen en het wordt terrasjesweer. Allemaal leuk en wel en is iedereen blij met de groei en bloei van de natuur? Hoe kun je genieten als je gras-boompollenallergie ofwel hooikoorts heb? Wat doe jij tegen die hinderlijke symptomen die ieder jaar terugkomen? 

Natuurlijk kun jij naar de huisarts gaan, dan krijg je een neusspray en medicijnen die bijwerkingen kunnen hebben. Ieder jaar gebruik je weer die medicijnen, de ene keer heb jij er minder last van dan de andere keer. De klachten blijven wel terugkomen en op die manier pak je de echte hooikoortsoorzaak niet. Wil jij elk jaar lekker kunnen genieten van de prachtige lente? Probeer dan de natuurlijke en 3 effectieve tips tegen hooikoorts waarmee je op de lange termijn meer baat bij hebt.

Versterk het immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem houdt alle schadelijke indringers, ook allergieën op afstand. Zorg daarom ervoor dat je gezond leeft: denk aan sporten of elke dag voldoende bewegen en vermijd tabaksrook. Eet voeding die rijk is aan antioxidanten en neem bij hevige klachten extra immuunsysteemboosters. Er zijn verschillende manieren om het afweersysteem op een natuurlijke manier extra boost te geven.

  • Drink twee keer per dag thee van 1 theelepel versgeraspte gember met ½ theelepel lokale honing.
  • Er zitten ook anti-allergische stoffen in uien, prei, knoflook en kurkuma. Gebruik deze ingrediënten in jouw eten, verminder klachten en versterk het immuunsysteem.

Voed je darmen goed

Het grootste gedeelte van ons immuunsysteem ligt in onze darmen. Wanneer die gezond zijn, kun je tegen allerlei invloeden van buitenaf. Als jij dan toch een keer ziek wordt, ben je gauw weer beter.

  • Breng jouw darmen ’s morgens al op gang door elke ochtend 1 glas lauw water gemengd met 1 el citroensap te drinken.
  • Voed je darmen goed met genoeg vezels waardoor je gemakkelijke stoelgang hebt. En die vezels krijg je gauw binnen met een volwaardige plantaardige Italiaanse maaltijd.

Ervaar de kruidenkracht  

Door de vervelende hooikoortssymptomen zoals verstopte neus, keelpijn en benauwdheid kan bijholteontsteking ontstaan. De bijzondere eigenschappen van slijmoplossende tijm en rozemarijn bestrijden dit en vergemakkelijken ademen. Ervaar de kruidenkracht en voel je beter.

  • Neem kruiden bad of een (gezicht)sauna met enkele druppels tijm/rozemarijnolie.
  • Geniet van een warm soepje met tijm erdoor.

De bovenstaande tips houden jou gezond en dat is de 1e stap om alle schadelijke indringers op afstand te houden. Blijf de gezonde leefstijl volhouden want op lange termijn heb jij er meer aan. Wel kan het een tijdje duren voordat alle klachten verdwijnen. Volgend jaar heb jij waarschijnlijk minder last van hooikoorts.

Het lichaam moet wennen aan een extra gezonde stijl en je kunt daardoor in het begin ook ineens zieker voelen. Het aanleren van een nieuwe trant bouw je daarom langzaam op. In tussentijd kun je klachten verminderen door mijn oma’s helpende tip ‘smeer een beetje ghee of vaseline in en rondom je neus’. Vet zorgt ervoor dat pollen erop blijven plakken en niet binnendringen.

Houd alle schadelijke indringers op afstand met bovengenoemde 3 effectieve tips tegen hooikoorts en boost je lichaam. Ruik de lentegeuren en geniet!

3 effectieve tips tegen hooikoorts-

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol