Burrito
Hoe houd je weken zonder vlees vol? Laten we beginnen met de nationale week zonder vlees tot 10 maart. Of zie jij daar ook tegenop en heb je geen idee wat je elke dag kunt koken? Don’t worry, maak ene dag toffe tofu curry of kies uit veelzijdige vegan recepten. Zet de andere dag wereldgerecht burrito op je menu en proef de pure ingrediënten. Burrito is een Mexicaanse tortilla wrap goedgevuld met bonen, mais en groente. Kies de bonen en groente die jij lekker vindt en maak een kleurrijke burrito. De vezels, hoogwaardige eiwitten en complexe koolhydraten uit bonen/groente geven een goed gevoel. Daarvan krijg je een energie boost die jij nodig hebt om fit te blijven. Die booster wil je dan steeds vaker. Lees het recept stap voor stap.
Ingrediënten
- 150 gr pompoenpuree
- +/-150 gr tarwe/volkorenmeel
- Snufje zout
- ½ tl kurkumapoeder
- 2 el olie
- Gekookte bonen, groente, sla en smaakstoffen voor de vulling
Instructies
- Meng het meel met zout en kurkumapoeder.
- Voeg de pompoenpuree en olie toe.
- Maak een soepel deeg zonder water toe te voegen.
- Laat het deeg ongeveer half uurtje rusten.
- Maak er ballen van en rol elk balletjes uit met behulp van droge meel.
- Rol ze uit tot dunne wraps, bak de wraps op een voorverwarmde ingevette pan.
- Keer om als de bovenkant droog is en bak aan de andere kant.
- Vul de wrap met roergebakken groente, gekookte bonen, sla en saus die jij lekker vindt. En het is omgetoverd in het wereldgerecht burrito.
- Krijg de energieboost, voel je vitaal en creëer een mooie wereld.