Waarom zijn paprika’s zo hol van binnen? Zodat je ze kan vullen met heerlijke ingrediënten. Paprika’s zijn kleurrijke vruchtgroenten met een perfecte vorm om te vullen. Deze versie gevuld met zoete aardappelen bevat naast vitamine C ook veel Bètacaroteen. Dit mineraal wordt in je lichaam omgezet in vitamine A wat heel goed is voor je lichaamscellen. Boost je weerstand met deze onweerstaanbare combinatie.

Ingrediënten

Voor 6 middelgrote paprika’s

  • 6 paprika’s, AH buitenbeentjes
  • 600 gr zoete aardappelen
  • 2 el roomkaas
  • 2 el (sesam)zaadjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 °Was de paprika’s, snijd ze aan de bovenkant en haal met een lepel alle zaadje eruit. Bestrijk ze aan de buitenkant licht met olie en leg de holle paprika’s in de warme oven voor 15 minuten.
  • Schil, was en snijd de zoete aardappelen en stoom ze of kook ze op laag vuur met de deksel op de pan in 150 ml water. Zijn de aardappelen gaar, stamp ze en meng het sesamzaad, de roomkaas, de rozemarijn en het zout & peper.
  • Vul de paprika’s met dit mengsel, bestrooi de geraspte kaas erboven op en leg ze nog eens 15-20 minuten in de warme oven op 180 °. Eet ze warm.

Leave a Comment