Groots genieten van een stevige maaltijd hoort bij Engeland. Erwten, bonen, champignons en snacks lusten de Engelsen zelfs als breakfast. Een goed gevulde pie of pastei met een krokant laagje is een echte klassieker in de Britse keuken. Rijk aan voedingsvezels en B-vitamines is deze vega variant heerlijk op een meat-free day. Ruik Engeland op je bord met mushrooms & mashed peas pie.
Porties 4

Ingrediënten

  • 450 gr doperwten diepvries
  • 250 gr champignons
  • Bladerdeeg plakken
  • 2 eieren
  • 2 el olie
  • 1 ui, knoflook naar smaak
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Als je bladerdeeg plakken uit de diepvries gebruikt, laat ze op het aanrecht ontdooien. Rol ze daarna uit op een bloem bestoven plaat en snijd daarvan twee stukken in de maat van de ovenvaste schaal.
  • Maak de champignons schoon met een borstel of een keukenpapier en snijd ze in plakken. Pel de ui en knoflook, hak ze fijn en fruit ze in olie, voeg paprikapoeder & champignons toe. Roerbak ze 3-4 minuten op hoog vuur en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe de diepvries doperwten in een hakker en hak ze grof. Breek 2 eieren, bewaar 1 eetlepel eiwit voor het bestrijken van de pie en klop de rest.
  • Doe de champignons-mix bij gehakte doperwten. Voeg het losgeklopte ei, geraspte kaas, zout en peper toe en meng alles door elkaar.
  • Leg nu één uitgerolde bladerdeegplak in een ingevette ovenvaste schaal en prik er een paar gaatjes in. Verdeel de groente- en eierenmix op de bladerdeeg en leg de 2e plak bladerdeeg over de groenten.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegplak met losgeklopt eiwit en bak deze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.

Leave a Comment