Herstellende courgettesoep

Heb je lekker gefeest op Koningsdag, dan is nu de tijd voor een lichte maaltijd. Deze herstellende soep is gemaakt van courgettes, die voedzaam en toch gemakkelijk te verteren zijn. Deze familie van komkommer en pompoen is bijzonder geschikt voor een balansdagje en bevat vele heilzame stoffen. Redenen genoeg om de veelzijdigheid van deze vruchtgroente te kennen. Maak er een smeuïge soep van die binnen 20 minuten op tafel staat.
Porties 3

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 el olie
  • 2 el roomkaas
  • Groentebouillon
  • Zwarte peper
  • Gesneden stokbrood voor erbij

Instructies

  • Maak de courgettes schoon, was ze goed met lauw water en snijd ze in blokjes. Schillen is niet nodig. Breng ½ liter water aan de kook en voeg bouillonblokjes en gember toe.
  • Laat de courgettes 10 minuten in bouillon water koken. Snijd ondertussen de ui en bak deze lichtbruin in olie.
  • Pureer de courgettes en meng ze met gebakken ui en roomkaas. Geniet van deze soep met (stok)brood naar keuze.

Notities

Maak deze soep vegan door sojaroom toe te voegen i.p.v. roomkaas.

Leave a Comment