100e blogpost

Wat is er toch leuk aan bloggen? & Waarom zal ik mijn persoonlijke (wereld)recepten met iedereen delen? Dit waren de vragen waarmee het begon en ondertussen is bloggen een onderdeel van mijn leven geworden. Als copywriter wilde ik eigenlijk wervende brieven en andere commerciële teksten schrijven. Aangezien vegetarisch koken en schrijven allebei mijn passies zijn, begon ik met bloggen en dit is mijn 100e blogpost.

Als food blogger van Veelzijdig Vega deel ik twee keer per week mijn kookinspiraties. Het is hard werken al kun je er geen rekeningen mee betalen. Het gaat niet alleen om recepten schrijven maar ook inspiraties opdoen, nieuwe ideeën bedenken en gerechten uitproberen. Het recept moet wel helemaal kloppen anders plaats ik het niet op Internet. Daarnaast moet ik ook technisch zijn om zelf mijn website bij te houden.

Als vegetariër en blogger stellen mensen mij regelmatig vragen. In deze 100e blogpost lees je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Frequently asked questions & answers

1. Waarom ben je met Veelzijdig Vega begonnen?

Met mijn blog wil ik laten zien dat gezond & gevarieerd vegetarisch koken makkelijk & leuk is. 

2. Wat houdt Veelzijdig Vega in?

Vaak afwisselen met verschillende groenten, granen, peulvruchten en vleesvervangers. Daarnaast je creativiteit laten zien in gerechten uit andere werelddelen.

3. Er zijn zoveel food blogs, hoe kun je jezelf onderscheiden van andere bloggers?

Ik heb verschillende foodblogs gezien, vond veel recepten niet makkelijk. Combinaties en kooktechnieken zijn niet altijd passend en vitaminebehoudend. Met mijn creativiteit wil ik mensen inspireren en kennis laten maken met gezonde kooktechnieken.

4. Waarom ben je vegetarisch gaan eten en koken?

Omdat het lekkerder, gezonder & milieu- en diervriendelijk is.

5. Ben je op andere gebieden ook bewust bezig?

Dat probeer ik. Ik kook vaak in een snelkookpan, gebruik energiebesparende douchekop en groene stroom, verspil minder voedsel en scheid afval. Fietsen e/o wandelen doe ik bijna elke dag, reizen met een vliegtuig, auto en ov doe ik heel weinig.

6. Welk advies zou je mensen geven die minder of geen vlees willen eten?

Ze kunnen eerst flexitarisch dieet proberen, bijvoorbeeld om de dag vegetarisch koken en dan geleidelijk afbouwen.

7. Kom je als vegetariër geen vitamine B12 tekort?

Als je bijvoorbeeld elke dag 1 beker halfvolle melk, 1 schaaltje yoghurt en 1 ei of een vegaburger/schnitzel eet, zit je aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine B12. Eet je geen ei, dan kun je bijvoorbeeld nog 1 beker melk of 2 plakken kaas eten.

8. Krijg je genoeg ijzer binnen?

Plantaardig eten bevat voldoende ijzer, het zit onder andere in donkergroene bladgroenten, veel vruchten en andere plantaardige voedingsmiddelen. En je kunt de ijzeropname verhogen door plantaardige ijzerbronnen te combineren met vitamine C rijke groenten/fruit.

9. Maak je voor je gezin wel vleesgerechten?

Dat doe ik af en toe, ze zijn flexitariër en vinden vegetarisch eten ook heerlijk.

10. Mis je geen eiwitten, vetten en vezels als je geen vlees of vis eet?

Eiwitten en vetten zitten ook in peulvruchten, noten, zaden, pitten en zuivelproducten. En die plantaardige bronnen bevatten juiste vetten die ons lichaam beschermt tegen veel welvaartziekten. Weet je waarin helemaal geen vezels zitten? In vlees.

Dit waren de antwoorden op meest gestelde vragen aan Veelzijdig Vega. Ik ben heel blij dat mijn volgers regelmatig op mijn recepten reageren. Fijn als het gerecht met klein beetje aanpassing ook goed lukt.

Wees trots op je creativiteit

en bedankt voor jullie lieve reacties.

4 Thoughts to “100e blogpost”

 1. Pieterjan

  Gefeliciteerd met je 100e blogpost. Ik vind het heel knap om zo veel lekkere recepten te verzinnen, te koken, er over te schrijven, te fotograferen en op het veelzijdig vega blog te plaatsen. Door de grote diversiteit aan recepten en kook inspiratie doet de website zijn naam eer aan: veelzijdig vega. Ga zo door, blijf ons inspireren en op naar de 150 recepten!

  1. Sangeeta

   Bedankt voor je reactie op de 100e blogpost Pieterjan! Ik ben heel blij dat jij Veelzijdig Vega ook een inspirerend blog vindt. Goede ideeën opdoen en alles rondom bloggen alleen doen lukt mij aardig. Kook lekker met Veelzijdig Vega.

 2. Henriette

  Nog gefeliciteerd met je honderdste blog en voor alle recepten en tips, 😊👍. De zuurkool schotel ook erg lekker, 💐

  1. Sangeeta

   Dank je wel Henriёtte! Graag gedaan, Veelzijdig Vega is er om je te inspireren. Goed om te horen dat de zuurkoolschotel ook erg lekker smaakte. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Leave a Comment