Veelzijdig Vega

100e blogpost

Veelzijdig Vega

Wat is er toch leuk aan bloggen? & Waarom zal ik mijn persoonlijke (wereld)recepten met iedereen delen? Dit waren de 1e vragen waarmee het begon en ondertussen is bloggen een onderdeel van mijn leven geworden. Als copywriter wilde ik eigenlijk overtuigende brieven en andere commerciële teksten schrijven. Omdat vegetarisch koken en schrijven allebei mijn passies zijn, begon ik met bloggen en dit is alweer mijn 100e blogpost.

Als food blogger van Veelzijdig Vega deel ik twee keer per week mijn kookinspiraties. Het is hard werken al kun je er geen rekeningen mee betalen. Het gaat niet alleen om recepten schrijven maar ook  creatieve ideeën bedenken, recepten ontwikkelen en nieuwe gerechten uitproberen. Daarnaast regel je als blogger ook de technische zaken zelf om de website up-to-date te houden.

Als vegetariër en blogger stellen mensen mij regelmatig vragen. In deze 100e blogpost lees je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Frequently asked questions & answers

1. Waarom ben je met Veelzijdig Vega begonnen?

Met mijn blog wil ik laten zien dat gezond & gevarieerd vegetarisch koken makkelijk & leuk is. 

2. Wat houdt Veelzijdig Vega in?

Vaak afwisselen met verschillende groenten, granen, peulvruchten en vleesvervangers. Daarnaast je creativiteit laten zien in gerechten uit andere werelddelen.

3. Er zijn zoveel food blogs, hoe kun je jezelf onderscheiden van andere bloggers?

Ik heb verschillende foodblogs gezien, vond veel recepten ingewikkeld. Combinaties en kooktechnieken zijn ook niet altijd passend en vitaminebehoudend. Met mijn creativiteit wil ik je inspireren en kennis laten maken met gezonde kooktechnieken.

4. Waarom ben je vegetarisch gaan eten en koken?

Omdat het lekkerder, gezonder & milieu- en diervriendelijk is.

5. Ben je op andere gebieden ook bewust bezig?

Dat probeer ik door energie te besparen, afval te scheiden, minder te verspillen en weinig te reizen.

6. Welk advies zou je mensen geven die minder of geen vlees willen eten?

In dat geval kun je eerst flexitarisch dieet proberen, bijvoorbeeld om de dag vegetarisch koken en dan geleidelijk afbouwen.

7. Kom je als vegetariër geen vitamine B12 tekort?

Als je bijvoorbeeld elke dag 1 beker halfvolle melk, 1 schaaltje yoghurt en 1 ei of een vegaburger/schnitzel eet, zit je aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine B12. Eet je geen ei, dan kun je bijvoorbeeld nog 1 beker melk of 2 plakken kaas eten. Een dag meer en andere dag minder B12 kan ook geen kwaad en een tekort heb je niet gauw in Nederland.

8. Krijg je genoeg ijzer binnen?

Plantaardig eten bevat voldoende ijzer, dit mineraal zit onder andere in donkergroene bladgroenten, veel vruchten en andere plantaardige voedingsmiddelen. En je kunt de ijzeropname verhogen door plantaardige ijzerbronnen te combineren met vitamine C rijke groenten/fruit.

9. Maak je voor je gezin wel vleesgerechten?

Dat doe ik af en toe, ze zijn flexitariër en vinden vegetarisch eten ook heerlijk.

10. Denk je dat je eiwitten, vetten en vezels mist als je geen vlees of vis eet?

Eiwitten en vetten zitten ook in peulvruchten, noten, zaden, pitten en zuivelproducten. En die plantaardige bronnen bevatten juiste vetten die ons lichaam beschermt tegen veel welvaartziekten. Vezels zitten alleen maar vegetarisch eten. Weet je waar helemaal geen vezels inzitten? In vlees.

Dit waren de antwoorden op meest gestelde vragen aan Veelzijdig Vega. Ik ben heel blij dat mijn volgers regelmatig op mijn recepten reageren. Fijn om te lezen dat de recepten makkelijk zijn en Veelzijdig Vega gerechten lekker smaken.

Wees trots op je creativiteit in de keuken en bedankt voor jullie lieve reacties.

4 thoughts on “100e blogpost

  1. Gefeliciteerd met je 100e blogpost. Ik vind het heel knap om zo veel lekkere recepten te verzinnen, te koken, er over te schrijven, te fotograferen en op het veelzijdig vega blog te plaatsen. Door de grote diversiteit aan recepten en kook inspiratie doet de website zijn naam eer aan: veelzijdig vega. Ga zo door, blijf ons inspireren en op naar de 150 recepten!

    1. Bedankt voor je reactie op de 100e blogpost Pieterjan! Ik ben heel blij dat jij Veelzijdig Vega ook een inspirerend blog vindt. Goede ideeën opdoen en alles rondom bloggen alleen doen lukt mij aardig. Kook lekker met Veelzijdig Vega.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt